Kotipesä-hanke etsii vapaaehtoisia, jotka ovat kiinnostuneet toimintaryhmien ohjaamisesta, sekä tietysti osallistujia ryhmiin. Jos etsit Sinulle sopivaa vapaaehtoistoimintaa, kannattaa kurkata tarjolla olevien hommien listaus tämän blogauksen lopusta!

Tsekkaa myös Kotipesä-hankkeen kaikille avoimet, maksuttomat ryhmät kotisivultamme! Juuri alkaneeseen liike- ja tanssi-ilmaisun ryhmään (maanantaisin) otetaan vielä lisää osallistujia, ja teatteritekstin kirjoittamisesta kiinnostuneille – vasta-alkajista lähtien – tarkoitettu Tekstipaja alkaa ensi keskiviikkona 7.12.

Etsitkö sinäkin vapaaehtoisia? Tehdään yhteistyötä! Välitämme mielellämme sinunkin tarjoamiasi vapaaehtoistyön mahdollisuuksia samalla kun mainostamme omiamme – ota siis rohkeasti yhteyttä kuten Tampereen kaupunkilähetyksen Kimpassa-toiminnan tyypit, joiden uudesta äiti- ja isämentoritoiminnasta voit lukea lisää tämän blogipostauksen lopusta!

Homma toimii yksinkertaisesti:

  1. toimintaa järjestävällä taholla on tarvetta vapaaehtoisille
  2. yhdistys ottaa yhteyttä Kotipesään kertoakseen toiminnastaan
  3. me välitämme ihmisille tietoa alueellisista mahdollisuuksista tehdä vapaaehtoistyötä ja saada koulutusta
  4. kaikille tulee hyvä mieli
    smile

Meillä vapaaehtoistoiminta on turvallisempaa kuin kuvassa!

Ilmoittaudu Kotipesän työntekijöille heti, jos Sinua kiinnostaa joko ohjata jotakin ryhmää itse tai tulla ryhmään osallistujana! Tiedotamme toteutuneista ryhmistä suoraan kiinnostuksensa ilmoittaneille, joten näin toimimalla et missaa Sinua kiinnostavan ryhmän alkamista! Kotipesän ryhmätoiminta on kaikille asukkaille avointa ja maksutonta.

Vapaaehtoisesta ohjaamisesta kiinnostuneille on tarjolla maksutonta ryhmänohjaajakoulutusta – ilmoita kiinnostuksestasi, niin saat tietoa tulevista koulutuksista! Tuemme vapaaehtoisiamme ja hommat mitoitetaan aina vapaaehtoisen mahdollisuuksien ja jaksamisen mukaan!

 

Tällä hetkellä tarjolla olevia vapaaehtoishommia:

Osa tarjotuista tehtävistä on vasta mietinnässä – yhteyttä ottamalla voit halutessasi vaikuttaa siihen, miten nämäkin hommat hoidetaan! Suurin osa hommista alkaa kevätkaudella, ja niihin on aika ilmoittautua nyt!

Seniorien juttutuvan ohjaajaksi?

Syksyllä aloitetulle, kerran viikossa kokoontuvalle Seniorien juttutuvalle etsitään 2–3 uutta ohjaajaa vuoden vaihteesta eteenpäin. Tällä hetkellä ryhmä kokoontuu torstaisin klo 12–13 Koilliskeskuksen kirjaston monitoimitila Kivessä. Ohjelmasivultamme voit vilkaista, minkälaisia aiheita juttutuvalla on syksyn aikana käsitelty. Ota yhteyttä kotipesäläisiin niin voimme kertoa lisää! Juttutuvalla kannattaa myös mennä käymään!

Ullakonvainion ukkokerhon ohjaajaksi?

Alun perin koillisen alueen kotihoidon asiakkaille perustettu Ullakonvainion ukkokerho kokoontuu perjantaisin klo 13–15 Ullakonvainion kerhotilassa Kämmenniemessä. Kaikille itsensä ukoksi tunteville avoin kerho on järjestetty Kotipesän ja Tampereen kaupungin kulttuuriluotsitoiminnan yhteistyönä, ja toinen ohjaajista onkin kaupungin kouluttama kulttuuriluotsi. Tänä syksynä ukkokerholla on jutusteltu, tietovisailtu, pidetty huumorityöpajaa Alivaltiosihteeristä tutun Jyrki Liikan johdolla, sekä tietysti juotu kahvia ja syöty pullaa.

Kotipesän uuden Mieskerhon ohjaajaksi Tammelaan?

Tammelaan on pyydetty mieskerhoa, josta muodostuu sen näköinen kuin ohjaaja ja osallistujat haluavat. Alkuajatuksena voisi olla kerran viikossa tunnin kestävä ryhmä, joka voi olla mitä tahansa vapaamuotoisesta jutustelusta kiinnostaviin luentoihin, yhteisiin tempauksiin tai vaikka kortin lätkimiseen. Kerho aloitetaan kevätkaudella 2017.

Kauppakaveriksi ikäihmisille Linnainmaalla?

Onko sinulla vapaa-aikaa päivisin? Haluaisitko tarjota auttavan kätesi jollekulle, jonka kaupassa asiointia hankaloittaa esimerkiksi liikkumisen vaikeus? Koilliskeskuksen Prismalla on paljon asiakkaita, joiden kauppamatka olisi mukavampi, jos olisi joku toinen mukana neuvomassa ja auttamassa. Nyt olisi mahdollisuus pienellä vaivalla saada kaksi ihmistä iloiseksi – auttaminenhan tunnetusti tuottaa auttajallekin mielihyvää! Kauppakaveritoimintaa mietitään yhteistyössä Prisman kanssa.

Varamummoksi/-vaariksi lapsille Linnainmaalla?

Tykkäätkö lapsista, mutta omia ei ole tai jos onkin, asuvat muualla? Onko sinulla lapsia, joilla ei ole isovanhempia tai he asuvat kaukana? Meille on ehdotettu toimintaa, jossa seniori-ikäisiä ja lapsia saatettaisiin yhteen nauttimaan toistensa seurasta. Jos vastasit johonkin kysymyksistä kyllä, ilmoita kiinnostuksestasi meille! Ajatusta lähdetään miettimään yhteistyössä Koilliskeskuksen neuvolan kanssa, ja osallistujat voivat osallistua toimintaan omien kykyjensä ja mahdollisuuksiensa mukaan.

Mukaan ohjaamaan eskari-/alakouluikäisten lasten ja vanhempien yhteistä ryhmää Linnainmaalla?

Linnainmaalla on tarvetta lasten ja aikuisten yhteiselle iltatoiminnalle, jossa lasten vanhemmillakin on mahdollisuus tutustua muihin alueen vanhempiin. Lapsiperhekerho voisi kokoontua esim. viikottain klo 17-18 jonakin arki-iltana. Päävastuu toiminnasta on ammattilaisella, mutta etsimme mukaan myös innokkaita apuohjaajia mukaan hoitamaan käytännön asioita – lasten kanssa kun touhussa on mukana aika monta liikkuvaa osaa! (Lasten kanssa työskenteleviltä vaaditaan lain mukaan rikostaustaote, jossa ei saa olla merkintöjä väkivalta-, seksuaali- tai huumausainerikoksista. Kotipesä kustantaa rikostaustaotteen vapaaehtoisina toimiville kuittia vastaan.)

Valokuvauskerhon ohjaajaksi?

Etkö saa tarpeeksesi valokuvauksesta ja siitä keskustelemisesta? Mikset jakaisi ilonaihettasi ja osaamistasi muillekin? Kerhossa voitaisiin esim. opetella kuvaustekniikkaa, testata erilaisia tekniikoita ja vaikkapa esitellä muille ryhmäläisille omia luontokuvia. Ilmoita rohkeasti kiinnostuksestasi!

Lukupiriin ohjaajaksi?

Tiedätkö tunteen, kun tunteita herättäneen tai oivalluksia synnyttäneen kirjan luettua haluaisi keskustella siitä muiden kanssa? Kiinnostaisiko lukupiiri vaikkapa siitä kirjasta, joka on mielestäsi niin hyvä, että kaikkien pitäisi lukea se? Käydään unohtumattomia keskusteluja ja opitaan muiden lukijoiden avulla vaihtoehtoisista tulkinnoista! Ilmoita innostuksestasi, niin rummutetaan ajatusta niin että muutkin lähtevät mukaan!

Kalastamaan mukavien tyyppien kanssa?

Mikä muka on mukavampaa kuin istua kalassa ja höpistä jonninjoutavia (tai olla hiirenhiljaa)? Koska tiedät, ettei juuri mikään, voit ilmoittautua saman tien ohjaajaksi tai vähintäänkin mukaan touhuun! Talvellahan tämä käy ilman venettäkin, kunhan jäät ovat tarpeeksi paksut. Kesällä hommataan mieluummin vene, ettei tarvitse uida keskelle järveä onki kädessä. Kerro meille, jos olisit mukana, niin kehitellään ideaa eteenpäin!

Avantoon?

Kiinnostaisiko ohjata ryhmää, joka käy aina välillä virittelemässä kehoa ja mieltä uusille taajuuksille, ja samalla nauttimassa talviuinnin terveyshyödyistä? Kerran viikossa – parissa on hyvä pysähtyä (mieluummin saunassa kuin avannossa) nauttimaan elämästä. Jos tykkäät talviuinnista, mikset ottaisi saman tien muita mukaasi niin että kaikilla on kivempaa?

Vertaisryhmään sosiaalisten tilanteiden pelosta kärsiville?

Kärsitkö sosiaalisten tilanteiden pelosta? Haluaisitko tukea ja keskusteluseuraa muista saman asian kanssa kamppailevista? Meille on esitetty (anonyymisti) pyyntö suljetusta keskustelu-/vertaistukiryhmästä aiheeseen liittyen. Kartoitamme nyt kiinnostusta, jotta saamme ryhmän pystyyn. Ryhmän tarkoituksena on toimia turvallisena paikkana, jossa ei tarvitse häpeillä tai pelätä, mitä muut ajattelevat minusta, vaan voi jakaa kokemuksia ja keskustella esim. siitä, millaiset tilanteet ovat vaikeita ja mitkä toimintatavat ovat auttaneet näissä tilanteissa.

Yhdessä löytyy helpommin keinoja, joilla sosiaalisista peloista aiheutuvia haittoja voidaan vähentää! Ryhmään otetaan enintään 8 osallistujaa. Ryhmää ohjaa työntekijä, jolla on oma kokemus aiheesta, mutta mukaan otetaan mieluusti myös muita ohjaamisesta kiinnostuneita – tämä ryhmä on turvallinen paikka kokeilla ohjaamista ilman että se velvoittaisi mihinkään!

Ilmoita kiinnostuksestasi meille, jotta saamme ryhmän kokoon. Kerro myös, mihin aikaan ryhmän täytyisi kokoontua, jotta voisit osallistua. Tapaamispaikaksi ryhmälle on kaavailtu Koilliskeskusta, jossa on tällaisiin tarkoituksiin hyvät tilat.

Kimpassa-perhetoiminnan äiti-/isämentoriksi Itä-Tampereelle?

Tampereen Kaupunkilähetys ry:n Kimpassa-perhetoiminta on aloittamassa äiti-ja isämentoritoiminnan pilottia Itä-Tampereella ja etsimme siihen vapaaehtoisia.

Äiti- ja isämentoritoiminta on HelsinkiMission kehittämä vapaaehtoistoiminnan muoto, jossa koulutetaan vapaaehtoisia mentoreita tukemaan lapsiperheiden vanhempia ja sitä kautta koko perheen hyvinvointia. Mentori voi toimia keskustelu- tai ulkoiluseurana, auttaa arkiaskareiden sujumisessa sekä vanhemmuuden ja kasvatuskysymysten pohdinnoissa. Mentoroinnissa ensisijaista on hyvän ja luottamuksellinen suhteen rakentaminen, tasavertaisuus. Mentorit saavat Tampereen Kaupunkilähetys ry:n koulutuksen ja heillä on mahdollisuus työnohjaukseen. Mentorisuhde kestää vuoden ja mentorit tapaavat perhettä n. kaksi kertaa kuukaudessa.

Kysyä voit lisää:

puh. 040 759 9399, vapaaehtoistyo@tamperecitymission.fi tai
puh. 040 746 4740, kimpassa@tamperecitymission.fi