Työpajat

Työpajan kuntoutusta tukevan työtoiminnan perustehtävä on tukea asiakkaidemme mielenterveyskuntoutusta, arjen hallintaa sekä työelämä- ja koulutusvalmiuksia. Valmennusmenetelmiämme ovat yksilövalmennus, työvalmennus ja ryhmävalmennus.

Työpaja tarjoaa monipuolisen palveluvalikoiman mielenterveyskuntoutujille sekä pitkäaikaistyöttömille ja asiakkaille, jotka hyötyvät työ- ja koulutusvalmiuksien kartoittamisesta sekä kehittämisestä.

Tutustu työpajojen palveluvalikoimaan

Tutustumiskäynnit

Tutustumiskierrokset työpajoille lähtevät osoitteesta Kalevantie 1.

  • tutustumiskierrokset valmentavan kuntouttavan työtoiminnan asiakkaillle omavalmentajan ohjauksesta joka tiistai klo 13 tai ilmoittautumalla sähköpostiin leila.viertola@mielen.fi
  • sosiaalisen kuntoutuksen ja osallisuutta vahvistavan kuntouttavan työtoiminnan asiakkaille sekä kaikille muille kiinnostuneille joka torstai klo 13. Ilmoittautuminen ennakkoon: tamperelaiset sähköpostiin leila.viertola@mielen.fi ja muilta paikkakunnilta eira.muukka@mielen.fi
  • mielenterveys- ja päihdekuntoutujien työtoimintaan tutustumiset (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Vesilahti, Ylöjärvi) joka torstai klo 13. Ilmoittautuminen ennakkoon: eira.muukka@mielen.fi. Tiedustelut vastaava työvalmentaja Eira Muukka Puh. Puh. 050 348 4700.

Lämpimästi tervetuloa!

Työpajan pajat

Työpajamme eri pajoilla valmistamme tuotteita omaan myyntiin sekä teemme erilaisia tilaus- ja alihankintatöitä yrityksille, yhteisöille ja laitoksille. Työpajamme  on opinnollistettu. Tämä tarkoittaa, että henkilön osaamista voidaan lisätä ja tunnistaa käytännönläheisesti työpajaympäristössä. Työpajalla on mahdollista kartuttaa osaamista 11 eri tutkinnon alalta.

Osaamiskartta (pdf-esite) ammattialakohtaisista työelämätaidoista

Työpajoilla on laadukkaat koneet, laitteet ja työvälineet. Kuntoutusosaamisen lisäksi henkilökunnallamme on korkea ammattitaito ja kokemus tuotevalmistuksesta, työn johtamisesta, organisoinnista sekä suunnittelusta. Tuotesuunnittelussa huomioimme kiertotalouden vaatimuksia ja päivittäisessä työssä pyrimme hyödyntämään mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja.

Työpajan pajat sijaitsevat Tampereen keskustassa sekä Ylöjärvellä keskustan läheisyydessä.

Työpajojen esite (pdf)

Huom!
Yhteystietojen sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@mielen.fi

Pakkaamo

PAKKAAMO

Pakkaamon töitäPakkaamossa teemme teollisten tuotteiden  puhdistusta, purkamista, laadunvalvontaa sekä kokoamista ja pakkausta.

Teemme myös yhteistyökumppaneillemme heidän antamansa mallin mukaisia lahjapakkauksia, sekä hinnoittelua.

Yhteystiedot:
Kalevantie 1, 33100 Tampere

Työvalmentaja
Tarja Nurmikolu
Puh. 050 348 4299

Pajaohjaajat
Hannele Venäläinen
Merja Hautaniemi
Ville Poutiainen

Puh. 050 911 6884

Puutyö- ja rakennuspaja

PUUTYÖ- JA RAKENNUSPAJAMielen ry Työpajat: Puuosasto

Puutyöpajalla valmistetaan käsityönä laadukkaita puutuotteita sekä erilaisia ulko- ja pienkalusteita. Alihankintatöinä teemme tarkistussahaus- ja pintakäsittelytöitä, puistokalusteiden huoltomaalausta ja kunnostusta, huonekalujen kunnostusta ja pintakäsittelyä, ovien ja ikkunoiden huoltomaalauksia ja lehtisahaustöitä.

Käsityökalujen lisäksi puutyöpajan konekantaan kuuluvat mm. järeä tarkkuussirkkeli, taso- ja oikohöylä, vannesaha, talttapora, katkaisusirkkeli, reunanauha- ja laikkahiomakone sekä puusorveja. Maalaamo sijaitsee erillisessä tilassa, missä on mm. vetoseinä ja erillinen imujärjestelmä.

Teemme myös tapauskohtaisesti harkiten pienimuotoisia rakennuspurkutöitä yrityksille tai yhdistyksille. Huolehdimme purkujätteen asianmukaisesta lajittelusta ja kierrätyksestä.

Yhteystiedot:
Sumeliuksenkatu 18 A -1. krs • 33100 Tampere

Jyri Hasa • Puh. 050 441 3723
Heli Järvenpää • Puh. 050 327 4629

Ompelupaja

OMPELUPAJAMielen ry:n ompelutyöpaja

Ompelupajalla tehdään erilaisia ompelutöitä, esimerkiksi kodin sisustus- ja käyttötekstiilejä, mutta myös muita pajan myyntituotteita.  Pajalla tehdään myös korjaus- ja tilaustöitä yrityksille ja yksityisille asiakkaille.

Ompelupajalla on asianmukaiset teollisuuskäyttöön tarkoitetut ompelukoneet, saumurit ja prässi.

Yhteystiedot:
Kalevantie 1 • 33100 Tampere

Pirki Civill • Puh. 050 349 3939
Sari Laalahti

Erikoistekniikat ja kudonta

ERIKOISTEKNIIKAT JA KUDONTA Mielen ry - Työpajat: Kudonta

Erikoistekniikoissa valmistetaan erilaisia sisustus-, koriste- ja käyttöesineitä.
Pajan omia myyntituotteita ja tilaustöiden valmistuksessa käytettäviä tekniikoita ovat mm. neulahuovutus, virkkaus- ja neuletyöt, solmeilu sekä kudonta.

Tuotannossa pyrimme kehittämään ja hyödyntämään mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja. Kausiluonteisesti harjoitellaan myös erilaisia muita tekniikoita.

Asiakkaat saavat olla mukana tuotteiden suunnittelussa sekä myyntitapahtumien valmistelussa ja suunnittelussa. Myyntikanavia ovat mm. verkkokauppa ja Joulutori.

Yhteystiedot:
Kalevantie 1 • 33100 Tampere

Eira Muukka • Puh. 050 348 4700
Mari Klemetti
Päivi Haaksiluoto

Pienmetalli- ja kierrätyspaja

PIENMETALLI- JA KIERRÄTYSPAJA

Pajalla pääset oppimaan uutta tai hyödyntämään jo aiempaa osaamistasi seuraavanlaisissa tehtävissä:

Valmistamme pienimuotoisia teräsrakenteita. Voit tutustua mig-hitsaamiseen ja pienimuotoisesti metallintyöstökoneiden käyttöön. Pajalta löytyy ahjo ja kaasuhitsauslaitteet. Teemme erilaisia taontatöitä puukoista koruihin. Valmistamme monenlaisia koruja erilaisia menetelmiä käyttäen. Raaka-aineena pyrimme hyödyntämään lähinnä kierrätysmateriaalia mm. damastiterästä, kuparia, messinkiä sekä korutitaania. Mahdollista on myös korjata tai uusiokäyttää jalometallikoruja. Pajalla voi lisäksi kokeilla kuvien etsaamista metalliin tai kaivertaa lasia.

Jouni Lammi • Puh. 050 583 8101
Joni-Pekka Karvinen
Liisa Sinkkonen

Korjaamme sekä puramme pajalla lahjoituskoneita ja täällä voi tutustua pienkoneiden rakenteeseen, huoltoon ja korjauksiin.

Jouni Lammi • Puh. 050 583 8101
Kai Linnalahti

Kierrätämme ja kunnostamme erilaisia koneita ja laitteita. Puramme korjauskelvottomat laitteet ja kierrätämme varaosina tai raaka-aineena omaan tai teollisuuden käyttöön. Käsittelemme myös metallia sisältävää rakennuspurkumateriaalia. Otamme vastaan ja myös noudamme lahjoituksena erilaisia koneita ja laitteita (kodinkoneet poisluettuna kylmälaitteet, polkupyörät, moottorikäyttöiset pienkoneet, tietokoneet, televisiot jne.) huollon ja korjauksen harjoitteluun. Käymme myös purkamassa pienehköjä metallirakenteita.

Ari Ruokonen • Puh. 050 595 2212
Jouni Lammi • Puh. 050 583 8101

Opettelemme polkupyörän perushuoltoa ja etenemme kohti vaativampia korjaustöitä. Taitojen kehittyessä on myös mahdollista tehdä pyöränhuoltoa asiakastyönä.

Ari Ruokonen • Puh. 050 595 2212

Pajalla voi kartuttaa IT-taitoja tietokoneen peruskäytöstä aina eri käyttöjärjestelmien (Linux/Windows) omaksumiseen pintaa syvemmältä.

Ari Ruokonen • Puh. 050 595 2212
Madi Marzug

Teemme pienimuotoista elektroniikan korjausta ja opettelemme elektroniikan perusteita.

Ari Ruokonen • Puh. 050 595 2212

 

Kuljetus

Pienmetalli ja kierrätys vastaa työpajan ja yhdistyksemme kuljetuksista.

Ari Ruokonen • Puh. 050 595 2212
Jouni Lammi • Puh. 050 583 8101
Timo Laitinen, autonkuljettaja • Puh. 050 583 8801

 

Käyntiosoite:
Sumeliuksenkatu 18 A -1. krs • 33100 Tampere

Pienmetalli- ja kierrätyspaja on opinnollistettu. Pajalla voi suorittaa tutkinnon osia kone- ja tuotantotekniikan, pintakäsittelyn ja autoalan perustutkinnoista.

 

Luova paja

LUOVA PAJA

Luovalla pajalla kuntoutumisessa hyödynnetään kulttuurin ja taiteen eri keinoja. Pajalla voit kokeilla mm. muotoilutöitä massoilla, koristemaalausta, polttokoristelua puupinnoille ja osallistua kanssamme kulttuuriretkille. Pajan ilmapiiri on kiireetön, avoin ja itsetuntoa tukeva. Luovuutta löytyy meistä jokaisesta, etsitään sitä yhdessä!

Pajalla toteutetaan sekä yhteisiä, että omiakin projekteja, jos ne tukevat esim. ammattiopintoihin suuntautumista. Voit myös luoda töistäsi portfolion tulevia opintohakujasi varten ja jopa suorittaa tutkinnon osia Taideteollisuusalan sekä Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnoista.
Luova paja toimi aikaisemmin nimellä Lahjatavara-työpaja.

Yhteystiedot:
Kalevantie 1 • 33100 Tampere

Paapi Koivisto • Puh. 050 351 7177
Jussi Uusimaa • Puh. 050 351 7177
Nico Kosonen

Luovan pajan töitä

Luovan pajan töitä

Luovan pajan töitä

Luovan pajan töitä

Luovan pajan töitä

Luovan pajan töitä

 

 

 

Puhtaanapito

PUHTAANAPITO Mielen ry - Työpajat: Puhtaanapito

Puhtaanapidon siistijät tekevät päivittäisiä siivoustöitä Työpajan omissa tiloissa. Teemme viikkosiivouksia ja pienimuotoisia siistimisiä myös ulkopuolisissa siivouskohteissa. Työskentely tapahtuu useimmiten parityöskentelynä. Tarjoamme monipuolisia puhtaanapidon tehtäviä. Käytössämme ovat ekologiset siivoustyömenetelmät ja aineet.

Tutustumme erilaisiin siivouslaitteisiin ja teemme retkiä oppilaitoksiin. Pajalla voi suorittaa alaan liittyviä tutkinnon osia.

Yhteystiedot:
Sumeliuksenkatu 18 A -1. krs • 33100 Tampere

Satu Mäkinen • Puh. 050 377 5043

Lounasravintola Kulma

LOUNAS- JA TILAUSRAVINTOLA KULMA

Ravintola Kulmassa valmistetaan arkisin lounasta työpajan väelle, henkilökunnalle ja ravintola-asiakkaille. Teemme myös asiakkaille tilausleivonnaisia ja tarjoiluja. Työtehtäviä Kulmassa ovat mm. salaattien valmistus, ruokien esivalmistelutyöt, tiskaus, salityö ja leivonta. Lisäksi on mahdollista työskennellä asiakaspalvelutehtävissä ja kassalla. Työtehtävät suunnitellaan valmennettavan tavoitteet huomioiden.

Yhteystiedot:
Åkerlundinkatu 3 A • 33100 Tampere

Työvalmentaja Kaija Våg • Puh. 050 348 3443

Ravintola Kulman työvalmennus

 

Kahvila Paulikki

KAHVILA PAULIKKI
Mielen ry - Työpajat: Lounas-ravintola-Kahvila-Myymälä

Kahvila Paulikissa on 40 kahvila-asiakaspaikkaa. Keittolounasta tarjotaan ma – pe klo 11.00 – 13.30. Kahvilassa työtehtäviin kuuluu keittolounaan ja kahvilatuotteiden valmistusta, asiakaspalvelua, tilaustarjoiluja, kassakoneen ja rahan käsittelyä sekä myynnin valmistelutöitä. Perustehtäviä ovat myös astiahuolto, omavalvonta, tavaroiden tilaaminen, vastaanottaminen ja varastoiminen. Kahvilatyössä tarvitaan hyvät vuorovaikutustaidot, joita työn ohella harjoitellaan.

Kahvila on avoinna:
ma-pe klo 9-15 ja la 11-14

» Lue lisää

Yhteystiedot:
Itsenäisyydenkatu 21 B • 33500 Tampere

Työvalmentaja Maria Ylinen • Puh. 040 760 9596

Toimistotiimi

TOIMISTOTIIMI

Toimistotiimi hoitaa mm. Työpajojen laskutukseen, markkinointiin, tilastointiin ja tuotantoprosessiin liittyviä työtehtäviä omissa atk-tiloissa.

Yhteystiedot:
Kalevantie 1 • 33100 Tampere

Eira Muukka, vastaava työvalmentaja • Puh. 050 348 4700

Hyvinvointi- ja terveyspaja (HYTE)

HYVINVOINTI- ja TERVEYSPAJA (HYTE)

HYTE–paja on hyvinvoinnin ja terveyden teemoihin keskittyvää työtoimintaa. Pajalla lähdetään liikkeelle omasta hyvinvoinnista ja terveydestä ja edetään kohti työkykyä ja työelämävaatimuksia. Pajalla on 2 eri ”linjaa”. Paja on suunnattu asiakkaille, joilla on kiinnostusta suunnata sote-aloille ja asiakkaille joiden tavoitteet liittyvät fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn parantamiseen. Tarkemmat esittelyt pajan sisällöistä löytyvät näistä esitteistä: HYTE ja Sote-ala.

Yhteystiedot: 

Åkerlundinkatu 3 A (Lounasravintolan yhteydessä), 33100 Tampere

Seija Rantanen • Puh. 050 5182 308