TYÖPAJAT

Työpajan kuntoutusta tukevan työtoiminnan ja ammatillisen kuntoutuksen perustehtävä on tukea asiakkaidemme mielenterveyskuntoutusta, arjen hallintaa sekä työelämä- ja koulutusvalmiuksia.

Työpaja tarjoaa monipuolisen palveluvalikoiman mielenterveyskuntoutujille sekä pitkäaikaistyöttömille ja asiakkaille, jotka hyötyvät työ- ja koulutusvalmiuksien kartoittamisesta sekä parantamisesta.

Kuntoutumista tukeva toiminta:


» Nuorten Startti
» Työkuntoutus Tampereella (vain maksusitoumusasiakkaille)
» Työkuntoutus Ylöjärvellä (vain maksusitoumusasiakkaille)

Työllisyyspalvelut:


» Osaaminen edellä -hanke
» Työtalo Pirkanmaa

Kuntouttava työtoiminta ja sosiaalinen kuntoutus:


» Valmentava kuntouttava työtoiminta (Tampere)
on  suunnattu työttömille työnhakijoille, joiden tavoitteena on edetä työhön, koulutukseen tai muuhun työllisyyttä edistävään palveluun. Palvelu vahvistaa työelämävalmiuksia ja työelämäosallisuutta. Palveluun hakeudutaan TYKASin omavalmentajan kautta.
» Osallisuutta vahvistava kuntouttava työtoiminta (Tampere)
» Kuntouttavan  työtoiminnan Kartoitusryhmä (Tampere)
» Sosiaalinen kuntoutus (Tampere)

Ammatillisen kuntoutuksen palvelut:


» Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus TEAK (Kela)

Työpajat


Työpajamme eri osastoilla valmistamme tuotteita omaan myymälään sekä teemme erilaisia tilaus- ja alihankintatöitä yrityksille, yhteisöille ja laitoksille. Työpajamme työosastoja on myös opinnollistettu. Tämä tarkoittaa, että henkilön osaamista voidaan lisätä ja tunnistaa käytännönläheisesti työpajaympäristössä. Työpajalla on mahdollista kartuttaa osaamista 11 eri tutkinnon alalta.

Työosastoilla on laadukkaat koneet, laitteet ja työvälineet. Kuntoutusosaamisen lisäksi henkilökunnallamme on korkea ammattitaito ja kokemus tuotevalmistuksesta, työn johtamisesta, organisoinnista sekä suunnittelusta. Tuotesuunnittelussa ja päivittäisessä työssä pyrimme hyödyntämään mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja.

Työpajan osastot sijaitsevat Tampereen keskustassa sekä Ylöjärvellä.

Huom!
Yhteystietojen sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@mielen.fi

Pakkaamo

PAKKAAMOMielen ry Työpajat: Pakkaamo

Pakkaamossa tehdään monipuolisia ja myös vaativia pakkausalan töitä, mm. pakkausta, pienimuotoista kokoonpanoa lajittelua ja tarroitusta. Pakkaukset valmistetaan useimmiten myynti- ja esittelytarkoituksiin.

Pakkaamon käytössä on mm. kutistekalvokone, kuumasaumauskone ja liimanauhakone.

Yhteystiedot:
Kalevantie 1 • 33100 Tampere

Tarja Nurmikolu • Puh. 050 348 4299
Hannele Venäläinen • Puh. 050 911 6884
Merja Hautaniemi

Puutyö- ja rakennuspaja

PUUTYÖ- JA RAKENNUSPAJAMielen ry Työpajat: Puuosasto

Puutyöpajalla valmistetaan käsityönä laadukkaita puutuotteita sekä erilaisia ulko- ja pienkalusteita. Alihankintatöinä teemme tarkistussahaus- ja pintakäsittelytöitä, puistokalusteiden huoltomaalausta ja kunnostusta, huonekalujen kunnostusta ja pintakäsittelyä, ovien ja ikkunoiden huoltomaalauksia ja lehtisahaustöitä.

Käsityökalujen lisäksi puutyöpajan konekantaan kuuluvat mm. järeä tarkkuussirkkeli, taso- ja oikohöylä, vannesaha, talttapora, katkaisusirkkeli, reunanauha- ja laikkahiomakone sekä puusorveja. Maalaamo sijaitsee erillisessä tilassa, missä on mm. vetoseinä ja erillinen imujärjestelmä.

Teemme myös tapauskohtaisesti harkiten pienimuotoisia rakennuspurkutöitä yrityksille tai yhdistyksille. Huolehdimme purkujätteen asianmukaisesta lajittelusta ja kierrätyksestä.

Yhteystiedot:
Sumeliuksenkatu 18 A -1. krs • 33100 Tampere

Jyri Hasa • Puh. 050 441 3723
Heli Järvenpää • Puh. 050 327 4629

Ompelupaja

OMPELUPAJAMielen ry:n ompelutyöpaja

Ompelupajalla tehdään erilaisia ompelutöitä, esimerkiksi kodin sisustus- ja käyttötekstiilejä, mutta myös muita pajan myyntituotteita.  Pajalla tehdään myös korjaus- ja tilaustöitä yrityksille ja yksityisille asiakkaille.

Ompelupajalla on asianmukaiset teollisuuskäyttöön tarkoitetut ompelukoneet, saumurit ja prässi.

Yhteystiedot:
Kalevantie 1 • 33100 Tampere

Pirki Civill • Puh. 050 349 3939
Sari Laalahti

Erikoistekniikat ja kudonta

ERIKOISTEKNIIKAT JA KUDONTA Mielen ry - Työpajat: Kudonta

Pajalla valmistetaan erilaisia sisustus-, koriste- ja käyttöesineitä sekä kortteja.

Kudonnan lisäksi käytettäviä tekniikoita ovat mm. puupolttokoristelu, neulahuovutus, paperimassatyö, silkkipaino kankaalle, virkkaus- ja neuletyöt ja kankaanpainanta.

Yhteystiedot:
Kalevantie 1 • 33100 Tampere

Eira Muukka • Puh. 050 348 4700
Parvaneh Zakeri • Puh. 050 348 4700

Kierrätys- ja pienkonepaja

KIERRÄTYS- JA PIENKONEPAJA

Kierrätys- ja pienkonepajalla otetaan lahjoituksena vastaan kierrätystavaraa, joka lajitellaan, puretaan ja korjataan uudelleen myyntikuntoon. Tuotteita ovat mm. erilaiset huonekalut, polkupyörät, atk-laitteet, pienkoneet, rakennustarvikkeet jne.

 

Yhteystiedot:
Sumeliuksenkatu 18 A -1. krs • 33100 Tampere

Ari Ruokonen • Puh. 050 595 2212
Jouni Lammi • Puh. 050 583 8101
Joni-Pekka Karvinen • Puh. 050 583 8101
Liisa Sinkkonen • Puh. 050 583 8101
Pekka Liettyä, Autonkuljettaja • Puh. 050 583 8801

Lahjatavarapaja

LAHJATAVARAPAJA

Lahjatavarapajalla valmistetaan käsityönä leluja sekä käyttö- ja koriste-esineitä pääasiallisesti vanerista. Keskeisiä työvälineitä ja koneita ovat pyörö-, vanne- ja kuviosaha, oiko- ja tasohöylä sekä puusorvi.

Yhteystiedot:
Kalevantie 1 • 33100 Tampere

Paapi Koivisto • Puh. 050 351 7177
Jussi Uusimaa • Puh. 050 351 7177
Nico Kosonen

Puhtaanapito

PUHTAANAPITO Mielen ry - Työpajat: Puhtaanapito

Puhtaanapidon siistijät tekevät päivittäisiä siivoustöitä Työpajan omissa tiloissa. Teemme viikkosiivouksia ja pienimuotoisia siistimisiä myös ulkopuolisissa siivouskohteissa. Työskentely tapahtuu useimmiten parityöskentelynä. Tarjoamme monipuolisia puhtaanapidon tehtäviä. Käytössämme ovat ekologiset siivoustyömenetelmät ja aineet.

Tutustumme erilaisiin siivouslaitteisiin ja teemme retkiä oppilaitoksiin. Pajalla voi suorittaa alaan liittyviä tutkinnon osia.

Yhteystiedot:
Sumeliuksenkatu 18 A -1. krs • 33100 Tampere

Satu Mäkinen • Puh. 050 377 5043
Hediye Bas

Lounasravintola Kulma

LOUNAS- JA TILAUSRAVINTOLA KULMA

Ravintola Kulmassa valmistetaan arkisin lounasta työpajan väelle, henkilökunnalle ja ravintola-asiakkaille. Teemme myös asiakkaille tilausleivonnaisia ja tarjoiluja. Työtehtäviä Kulmassa ovat mm. salaattien valmistus, ruokien esivalmistelutyöt, tiskaus, salityö ja leivonta. Lisäksi on mahdollista työskennellä asiakaspalvelutehtävissä ja kassalla. Työtehtävät suunnitellaan valmennettavan tavoitteet huomioiden.

Yhteystiedot:
Åkerlundinkatu 3 A • 33100 Tampere

Työvalmentaja Kaija Våg • Puh. 050 348 3443

Ravintola Kulman työvalmennus

 

Kahvila Paulikki

KAHVILA PAULIKKIMielen ry - Työpajat: Lounas-ravintola-Kahvila-Myymälä

Kahvila Paulikissa on tarjolla monenlaisia herkkuja. Keittolounasta tarjotaan ma – pe klo 11.00 – 13.30 hintaan 5,90€. Kahvilassa voi myös lukea päivän lehden.

Kahvila on avoinna:
ma-pe klo 9-15 ja la 11-14

» Lue lisää

Yhteystiedot:
Itsenäisyydenkatu 21 B • 33500 Tampere

Työvalmentaja Maria Ylinen • Puh. 040 760 9596

Toimistotiimi

TOIMISTOTIIMI

Toimistotiimi hoitaa mm. Työpajojen laskutukseen, markkinointiin, tilastointiin ja tuotantoprosessiin liittyviä työtehtäviä omissa atk-tiloissa.

Yhteystiedot:
Kalevantie 1 • 33100 Tampere

Eira Muukka, vastaava työvalmentaja • Puh. 050 348 4700

Sote-tiimi

SOTE-TIIMI

Sote-pajassa tutustutaan sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristöön. Kokemusta tai koulutusta alalta ei vaadita, kiinnostus alaan sekä halu työskennellä ihmisten kanssa riittävät. Työtoiminta sote-pajassa tapahtuu työpajan ulkopuolella, yhdistyksen asumispalveluyksiköissä ja vanhustyön yksiköissä.

Käytännön työtehtävät ovat avustavia sosiaali- ja terveysalan työtehtäviä, mm. keskusteluseurana toimiminen, ulkoilussa ja ruokailussa avustaminen, asiointi- ja saattamisapuna toimiminen, avustaminen pukemisessa, liikkumisessa ja ruokailussa sekä puhtaanapito- ja kodinhoidolliset työt. Sote-pajajaksoa edeltää työtoiminta työpajamme jollakin toisella pajaosastolla.

Yhteystiedot:
Sumeliuksenkatu 18 A -1. krs • 33100 Tampere

Tuomo Lammi • Puh. 050 322 2232