Muotialan asuin- ja toimintakeskus ry on nyt  Mielen ry. Nimenvaihdoksella ei ole vaikutusta  palveluihimme, mutta yhteystietomme muuttuvat. Päivitetyt yhteystiedot ovat infon 2. sivulla. Mielen ry on mielen hyvinvoinnin vahva osaaja Suomessa. Edistämme mielen hyvinvointia ja luomme edellytyksiä mielenterveys- ja päihdetyölle, työllistymistä tukeville palveluille sekä kokeilu- ja kehittämishankkeille. Työpajatoiminta tukee arjen hallintaa, sosiaalista vahvistumista sekä työllistymis- ja opiskeluvalmiuksia. Järjestämme ennaltaehkäisevää ja toipumista tukevaa toimintaa sekä osallisuutta
edistävää kansalaistoimintaa. Toiminnan viitekehyksenä on toipumisorientaatio. Arvomme ovat toivo, osallisuus, uudistuminen ja ilo. 

PALVELUT

Työ- ja Resurssipajan asiakkaat ovat pääsääntöisesti Tampereen kaupungin osallisuutta vahvistavan kuntouttavan työtoiminnan (1B) ja sosiaalisen kuntoutuksen palveluissa (1C). Palveluihin hakeudutaan aikuissosiaalityön kautta. Tutustumiskäynnit 1B-palveluun joka tiistai klo 13, 1C-palveluun joka torstai klo 13 osoitteessa Yliopistokatu 58 B, 2. krs.

Työ- ja päiväkuntoutusta Tampereen ympäristökuntien mielenterveyskuntoutujille
Työpajalla on mahdollista saada mielekästä tekemistä päiviin, tavata muita ihmisiä ja vahvistaa sosiaalisia taitoja. Työtoiminnan avulla on mahdollista ylläpitää päivärytmiä ja parantaa arjessa selviytymistä. Palveluun tarvitaan maksusitoumus asiakkaan kotikunnasta. Tiedustelut työpajan johtaja Kari Vuorinen p. 040 524 7233

Työ- ja päiväkuntoutusta Ylöjärvellä
Työ- ja päiväkuntoutus on tarkoitettu ylöjärveläisille mielenterveyskuntoutujille, jotka hyötyvät kuntoutusta tukevasta työtoiminnasta. Palvelu on ylöjärveläisille maksuton. Palvelun tilaajana on Ylöjärven kaupunki. Toimintaan voi käydä tutustumassa omaehtoisesti tai ryhmissä. Tiedustelut Mika Kaarijoki, puh: 050 351 4888. Työ- ja toimintakeskus sijaitsee Ylöjärven keskustan tuntumassa, osoitteessa Mikkolantie 42.

Duuniväylä / pitkäaikaistyöttömien  yksilöllistetyn työllistymispalvelun hanke
Palvelu on tarkoitettu Tampereen sekä ympäristökuntien työttömille työnhakijoille. Palvelu tarjoaa yksilöohjausta työnhakuun, mahdollisuuden työkokeiluihin niin työpajaympäristössä kuin yrityksissä sekä osatutkintojen suorittamista ja osaamisen tunnistamista. Lisätietoja palvelusta saa täältä sekä Sari Kuosmaselta (hankekoordinaattori) p. 050 527 3666 ja Paula Mallastolta p. 040 717 8723.

Startti-ryhmät
Ryhmä on suunnattu erityisesti 18-29 -vuotiaille. Startissa on mahdollista tutustua työpajatoimintaan, harjoitella ja kartoittaa työelämävalmiuksia sekä suunnitella jatkopolkuja. Ryhmä kestää 4–6 viikkoa ja se sisältää ryhmäpäiviä, yksilöohjausta sekä työtoimintaa kolmena päivänä viikossa. Tutustumiskäynti sovitaan Tuomo Lammin kanssa puh. 050 322 2232. Lisätietoja täältä. Palvelu on tamperelaisille maksuton ja muut pääsevät mukaan oman kunnan maksusitoumuksella.

Töihin Paja
Palvelu on tarkoitettu Tampereen kaupunkiseudun työttömille työnhakijoille. Toimintamuotona palvelussa on 3 kk:n työkokeilujakso Mielen ry:n työpajoilla yhdistettynä palkkatyöjaksoihin Varamiespalvelu VMP:n kautta. Lisätietoja palvelusta saa täältä sekä Elina Kemmolta p. 050 501 5103.

OSOITTEET:

Yliopistokatu 58 B, 2. krs
Tekstiiliosasto (ompelu ja erikoistekniikat/kudonta)
Lahjatavara- ja kehystysosasto
Toimistotiimi

Sumeliuksenkatu 18 A, -1 krs
Puu- ja remonttiosasto
Pakkaamo Puhtaanapito
Kierrätys ja pienkonekorjaamo

Työpajan lounasravintola (4. krs. )
Kahvila- ja lounaspalvelut ovat avoinna kaikille ma-to klo 9-14.45 sekä pe klo 9-13.15.
Lounasravintola tekee myös tilauksesta leivonnaisia ja ruokaa erilaisiin tilaisuuksiin.
Tiedustelut Kaija Våg puh. 050 348 3443

Salhojankatu 42 (Artteli)
Työpajan myymälä ja kahvila Paulikki
Tervetuloa hengähtämään herkkujen sekä päivän lehden pariin! Kahvilan yhteydessä olevasta työpajan myymälästä löydät myös korkeatasoisia lahja-, sisustus-, koriste- ja käyttöesineitä.
Myymälä ja kahvila ovat avoinna ma-pe klo 9-17.
Puh. 050 348 4522