Työpajat

Työpajan kuntoutusta tukevan työtoiminnan ja ammatillisen kuntoutuksen perustehtävä on tukea asiakkaidemme mielenterveyskuntoutusta, arjen hallintaa sekä työelämä- ja koulutusvalmiuksia.

Työpaja tarjoaa monipuolisen palveluvalikoiman mielenterveyskuntoutujille sekä pitkäaikaistyöttömille ja asiakkaille, jotka hyötyvät työ- ja koulutusvalmiuksien kartoittamisesta sekä parantamisesta.

Opinnollistaminen

Työpajan toiminnot opinnollistettiin vuonna 2015. Prosessin seurauksena Työpajalla voidaan kartoittaa ammatillisen perustutkinnon mukaista osaamista yhdeksällä (9) työosastolla, kahdellatoista (12) eri ammattialalla ja 33 eri tutkinnon osaa joko kokonaan tai osittain.

Oppimisympäristön tunnistaminen tehtiin yhteistyössä opinnollistamisen asiantuntijan Pia-Leena Salon (osuuskunta INNOtyöverkko) kanssa.

Työpajan osastot

Työpajamme eri osastoilla valmistamme tuotteita omaan myymälään sekä teemme erilaisia tilaus- ja alihankintatöitä yrityksille, yhteisöille ja laitoksille. Työpajamme työosastoja on myös opinnollistettu. Tämä tarkoittaa, että henkilön osaamista voidaan lisätä ja tunnistaa käytännönläheisesti työpajaympäristössä. Työpajalla on mahdollista kartuttaa osaamista 11 eri tutkinnon alalta.

Työosastoilla on laadukkaat koneet, laitteet ja työvälineet. Kuntoutusosaamisen lisäksi henkilökunnallamme on korkea ammattitaito ja kokemus tuotevalmistuksesta, työn johtamisesta, organisoinnista sekä suunnittelusta. Tuotesuunnittelussa ja päivittäisessä työssä pyrimme hyödyntämään mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja.

Työpajan osastot sijaitsevat Tampereen keskustassa sekä Ylöjärvellä seuraavissa osoitteissa

  • Yliopistonkatu 58 B 2. krs, 33100 Tampere
  • Sumeliuksenkatu 18 A -1. krs, 33100 Tampere
  • Sumeliuksenkatu 18 A 4. krs, 33100 Tampere
  • Salhojankatu 42, 33500 Tampere
  • Mikkolantie 42, 33470 Ylöjärvi

 

Pakkaamossa tehdään monipuolisia ja myös vaativia pakkausalan töitä, mm. pakkausta, pienimuotoista kokoonpanoa lajittelua ja tarroitusta. Pakkaukset valmistetaan useimmiten myynti- ja esittelytarkoituksiin.

Pakkaamon käytössä on mm. kutistekalvokone, kuumasaumauskone ja liimanauhakone.

Yhteystiedot:
Tarja Nurmikolu, 050 348 4299

Pakkaamo

 

Puuosastolla valmistetaan käsityönä laadukkaita puutuotteita, mm. erilaisia ulko- ja sisäkalusteita sekä muita pienkalusteita. Alihankintatöinä teemme myös mm. erilaisia tarkistussahaus- ja pintakäsittelytöitä sekä huonekalujen entisöintiä, ovien ja ikkunoiden huoltomaalauksia, aita- ja sermielementtien valmistusta ja lehtisahaustöitä.

Puutyöosaston konekantaan kuuluvat mm. järeä tarkkuussirkkeli, oikohöylä, vannesaha, talttapora ja katkaisusirkkeli, reunanauha- ja laikkahiomakone ja puusorveja. Kaikki koneet ja laitteet ovat CE-hyväksyttyjä. Maalaamo sijaitsee erillisessä tilassa, missä on mm. vetoseinä ja erillinen imujärjestelmä.

Yhteystiedot:
Jyri Hasa, 050 441 3723

Puu

 

Ompeluosastolla valmistetaan erilaisia ompelutöitä, mm. kodin sisustus- ja käyttötekstiilejä sekä työvaatteita.  Osastolla tehdään myös yksittäisiä korjaus- ja tilaustöitä.

Muita työmuotoja ovat mm. kaavanleikkuu, kankaanpainanta sekä erilaiset neuletyöt.

Osastolla on asianmukaiset teollisuuskäyttöön tarkoitetut ompelukoneet, saumurit ja prässit.

Yhteystiedot:
Rebecca Koskenniemi, 050 349 3939
Anni Huhtarinne, 050 349 3939

Tekstiili

 

 

Osastolla valmistetaan erilaisia sisustus-, koriste- ja käyttöesineitä sekä kortteja.

Kudonnan lisäksi käytettäviä tekniikoita ovat mm. puupolttokoristelu, neulahuovutus, paperimassatyö, silkkipaino kankaalle, virkkaus- ja neuletyöt ja kankaanpainanta.

Yhteystiedot:
Eira Muukka, vastaava työvalmentaja, 050 348 4700

Kudonta

 

 

Kierrätys ja pienkonekorjaamolla otetaan lahjoituksena vastaan kierrätystavaraa, joka lajitellaan, puretaan ja korjataan uudelleen myyntikuntoon. Tuotteita ovat mm. erilaiset huonekalut, polkupyörät, atk-laitteet, pienkoneet, rakennustarvikkeet jne.

Yhteystiedot:
Ari Ruokonen, 050 595 2212

 

Osasto tekee erilaisia pien- ja pintaremontteja etupäässä yhdistyksen omiin ja ulkopuolisiin tiloihin.

Yhteystiedot:
Jyri Hasa, 050 441 3723

 

Osastolla tehdään tilauksesta korkeatasoisia kehystystöitä sekä valmistetaan käsityönä korkealaatuisia leluja sekä käyttö- ja koriste-esineitä.

Keskeisiä työvälineitä ja koneita ovat mm. pyörö-, vanne- ja kuviosaha, oiko- ja tasohöylä ja puusorvi.

Avoinna: klo 9-14

Yhteystiedot: 
Paapi Koivisto, 050 351 7177

Lahjatavara ja kehystys2

 

 

 

 

Puhtaanapidon siistijät tekevät päivittäisiä siivoustöitä Työpajan omissa tiloissa. Teemme myös viikkosiivouksia ja pienimuotoisia siistimisiä ulkopuolisissa siivouskohteissa. Työskentely tapahtuu useimmiten parityöskentelynä.

Yhteystiedot:
Satu Mäkinen, 050 377 5043
Sanna Solja, 050 377 5043

Siivous ja puhtaanapito

 

 

Lounasravintola

Lounasravintolassa valmistetaan päivittäin maukasta kotiruokaa. Lounas sisältää lämpimän ruuan lisäksi runsaan salaattipöydän, leivän, juoman ja jälkiruuan.

Myymälä

Myymme Työpajalla valmistettuja korkeatasoisia lahja-, sisustus-, koriste- ja käyttöesineitä, jotka on tehty puusta, metallista ja tekstiileistä.

Kahvila

Myymälän yhteydessä olevassa kahvila Paulikissa on tarjolla Työpajan lounasravintolassa valmistettuja herkkuja. Kahvilassa voi myös lukea päivän lehden.

Lue lisää tästä!

Toimistotiimi hoitaa mm. Työpajojen laskutukseen, markkinointiin, tilastointiin ja tuotantoprosessiin liittyviä työtehtäviä omissa atk-tiloissa.

Yhteystiedot:
Eira Muukka, vastaava työvalmentaja, 050 348 4700

 

 

Sote-pajassa tutustutaan sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristöön. Kokemusta tai koulutusta alalta ei vaadita, kiinnostus alaan sekä halu työskennellä ihmisten kanssa riittävät. Työtoiminta sote-pajassa tapahtuu työpajan ulkopuolella, yhdistyksen asumispalveluyksiköissä ja vanhustyön yksiköissä.

Käytännön työtehtävät ovat avustavia sosiaali- ja terveysalan työtehtäviä, mm. keskusteluseurana toimiminen, ulkoilussa ja ruokailussa avustaminen, asiointi- ja saattamisapuna toimiminen, avustaminen pukemisessa, liikkumisessa ja ruokailussa sekä puhtaanapito- ja kodinhoidolliset työt. Sote-pajajaksoa edeltää työtoiminta työpajamme jollakin toisella pajaosastolla.

Yhteystiedot:
Tuomo Lammi, 050 322 2232