Töihin-Paja

Töihin-paja on Tampereen Kaupungin, Mielen ry:n (Työpajat) sekä VMP Varamiespalvelun yhteistyössä toteuttama kehittämispilotti pitkäaikaistyöttömien uudenlaisten työllistymispolkujen löytämiseksi. Pilotin kohderyhmää ovat ensisijaisesti 1000 päivää työmarkkinatukea saaneet Tampereen kaupunkiseudun työllisyyskokeilun  asiakkaat.

Toimintamuotona Töihin-pajan palveluissa on tuettu työkokeilu yhdistettynä lyhytaikaisiin työsuhteisiin. Palveluun tullaan Tampereen kaupungin työllisyyskokeilun ohjaamana ja Töihin-pajan valmentajan haastattelun kautta. Tuetun pajajakson kesto on 3 kuukautta, jonka aikana asiakas työskentelee Mielen ry:n työpajoilla sekä osa-aikaisissa työsuhteissa avoimilla työmarkkinoilla VMP:n kautta. Töihin-pajan kaikki asiakkaat pääsevät VMP:n työpaikkahaastatteluun ja saavat työtarjouksen. Pilotin aikana asiakas voi joustavasti liikkua palkkatyön ja työkokeilun välillä ja palata palkkatyöjakson jälkeen Työpajalle.

Palvelu sopii henkilöille, joilla on motivaatio työllistyä avoimille työmarkkinoille. Myös matalan kynnyksen työtehtäviin tai aluksi lyhytaikaisiin sekä osa-aikaisiin työtehtäviin. Ensisijaisesti palkkatyötä on tarjolla mm. rakennus- ja maanrakennusaloilla, puhtaanapidossa, ravintola-alalla sekä erilaisissa teollisuuden ja logistiikkapalveluiden avustavissa tehtävissä.

Hankkeen päätoteuttajana toimii Mielen ry (Työpajat). Mielen ry:n yksilöohjaaja ja työvalmentaja tukevat ja auttavat osallistujia kaikissa työllistymiseen liittyvissä kysymyksissä. Valmentaja tukee asiakkaita myös erilaisten tukien sovittamisessa ja niiden hakemisessa. Pilotti toteutetaan ajalla 1.1. – 31.10.2018.

Lisätietoja
Elina Kemmo, p. 050 501 5103, elina.kemmo(at)mielen.fi