Tampereen Mielenterveyskahvila

 

Aiemmin Tampereen kaupungin mielenterveys- ja päihdepalvelujen luotsaama Mielenterveyskahvila siirtyy syyskuusta 2018 alkaen osaksi Mielen ry:n toimintaa. Sitä toteuttaa Mielen Avoin Opisto - Recovery College.

Mielenterveys on yhteinen asia ja Mielenterveyskahvilaan ovat tervetulleita kaikki!

Mielenterveyskahvilassa keskustelemme mielen hyvinvointiin vaikuttavista asioista ja myös erilaisista mielenterveysongelmista ja elämän haasteista. Kaiken ytimessä on toivo. Uskomme vakaasti, että jokaisella on mahdollisuus toipua.

Olet tervetullut sellaisena kuin olet - joko yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Mielenterveyskahvilassa saa keskustella, mutta voi olla myös ihan hiljaa.

Tampereen Mielenterveyskahvila kokoontuu syyskaudella maanantaisin klo 14–15.30. Paikka on Tammelakeskuksen sali: Itsenäisyydenkatu 21 B, 33500 Tampere.

Mielenterveyskahvilassa on paikalla ammattilainen sekä kokemusasiantuntija Mielen ry:stä. Saamme myös asiantuntijavieraita toisista järjestöistä sekä julkisista palveluista.

Tampereen Mielenterveyskahvilan syyskausi alkaa 3.9.2018.

SYYSKAUDEN 2018 OHJELMA:

3.9. Tervetuloa Mielenterveyskahvilaan! Mielen Avoin Opisto / Mielen ry esittäytyy. Mitä on positiivinen mielenterveys? Suvi Nousiainen, Mirja Paavola/ Mielen ry

10.9. Mitä ovat mielenterveyden suoja- ja riskitekijät. Katri Keskinen/ Mielen ry

17.9. Toipuminen – mitä se tarkoittaa? Heini Laukkanen ja Suvi Nousiainen / Mielen ry

24.9. Kun paukut ei riitä. Alkoholismi ja masennus. Kun voimat eivät riitä arjen rutiineihin, ei nousuhumalaan. Elämä on makaamista, nettiä ja itkeskelyä. Kun ei jaksa elää, mutta ei halua kuollakaan. Matka sinne ja takaisin. Toivo ja muutos. Kokemusasiantuntija Nina / Mielen ry

1.10. Mielekkäästi eteenpäin - kiusaamiskokemuksista voi selviytyä. Kriisityöntekijät Jenni Heikkilä ja Samu Hisso / Setlementti Tampere.

8.10. Harha-askel jos toinenkin - Psykoosi ja toipumisprosessi. Psykologian opiskelija oli menossa harjoittelijaksi Pitkäniemeen, mutta tulikin sinne etuajassa ja potilaana. Paluuta menneeseen ei ollut, ja vasta vuosien ja toisen kriisijakson jälkeen elämä löysi uuden suunnan. Kokemusasiantuntijana Osku Alajoki / Mielen ry

15.10. Lapsettomuus ja mielenterveys. Jenni Huhtala / Simpukka ry

22.10. Mitä on seksuaalihyvinvointi? Marja Holkeri / Mielen ry

29.10. Tietoisuustaidot: Keinoja pysähtymiseen ja mielen tyynnyttelyyn, Mirja Paavola ja Suvi Nousiainen / Mielen ry

5.11. Diabetes ja mielenterveys, Laura Tuominen-Lozic / Diabetesydistys

12.11. Itsemyötätunto: Ryhdy itsesi ystäväksi! Mirja Paavola ja Suvi Nousiainen / Mielen ry

19.11. Kokemustietoa masennuksesta. Kokemusasiantuntija Katri Niemelä / Mielen ry

26.11. Käsitöistä voimaa - tule tekemään käsitöitä ja saamaan ja jakamaa tietoa käsillä tekemisen merkityksestä mielen hyvinvoinnille. Nahkakoruja ja virkkausta - ei materiaalimaksua. Raina Jokinen / Avoin Paja Inspis / Mielen ry

3.12. Miltä tuntuu? Tänään keskustellaan tunteista ja tunnetaidoista. Jari Kurvinen / Mielen ry

10.12. Miten luonto vaikuttaa meihin? Keskustellaan luonnon hyvinvointivaikutuksista. Eva Romi / Mielen ry

17.12. Kokemuspuheenvuoro yleisön toivomasta aiheesta

 

Tykkää Tampereen Mielenterveyskahvilasta ja seuraa sen tapahtumia Facebookissa!