Kokemusasiantuntija

Kokemusasiantuntija on henkilö, joilla on omakohtaista kokemusta mielenterveyden häiriöistä, päihdeongelmista tai muista elämänkriiseistä. Kokemusasiantuntijana voi toimia kokemusasiantuntijakoulutuksen jälkeen. Kokemusasiantuntijan tietoa tarvitaan kehittämään palveluita asiakkaiden tarpeita paremmin vastaaviksi ja tehokkaammiksi sekä muuttamaan asenteita ja lisäämään ymmärrystä.

Pitkäjänteistä ja vastuullista kokemusasiantuntijatoimintaa

Mielen ry on kokemusasiantuntijuuden edelläkävijöitä Suomessa. Yhdistyksessä on ollut yhtäjaksoista kokemusasiantuntijatoimintaa jo vuodesta 2001. Olemme vastuullinen toimija: kokemusasiantuntijoiden kouluttamisen lisäksi myös välitämme työtehtäviä ja tarjoamme niihin tukea. Teemme monipuolista kehittämis- ja verkostotyötä kokemusasiantuntijuuden edistämiseksi.

Lue lisää kokemusasiantuntijatoiminnan mahdollisuuksista: Kokemusasiantuntijatoimintamme on tutkitustikin vaikuttavaa!

Sinustako kokemusasiantuntija?

Kokemusasiantuntijaksi voi ryhtyä henkilö, jolla on omakohtaista kokemusta mielenterveyden häiriöistä, päihdeongelmista tai muista elämänkriiseistä ja niihin liittyvistä palvelutarpeesta. Tarjoamme mahdollisuuden kouluttautua kokemusasiantuntijaksi ja välitämme kouluttautuneille asiantuntijoille kokemusasiantuntijatehtäviä. Valtaosa kauttamme välitetyistä työtehtävistä sijoittuu mielenterveys- ja päihdetyön kentälle.

Haku vuoden 2019 kokemusasiantuntijakoulutukseen on päättynyt. Seuraava haku aukeaa keväällä 2019.

Suuren kysynnän vuoksi koulutamme vain Tampereella tai lähikunnissa (Pirkanmaa) asuvia mielenterveys- ja/tai päihdeongelmista sekä haastavista elämäntilanteista toipuvia henkilöitä.

Koulutus on laajuudeltaan noin 100 t ja kestoltaan 8 kk. Kevätkaudella (helmi-kesä) koulutusiltapäiviä (klo 12-15) on 1p/vko ja syyskaudella (elo-loka) 2p/vko.

Haluatko hyödyntää kokemusasiantuntijan osaamista omassa organisaatiossasi?

Kokemusasiantuntijan voi tilata esimerkiksi:

  • Kouluttajiksi tai luennoijaksi ryhmille ja yhteisöille
  • Asiakkaiden edustajaksi erilaisiin palvelujärjestelmän kehittämistyöryhmiin
  • Keskustelun alustajaksi tai ohjaajaksi matalan kynnyksen ryhmiin
  • Ryhmänohjaajaksi, asiakastapaamisiin tai työpariksi ammattilaiselle erilaisiin tehtäviin
  • Keskustelun ja toivon virittäjäksi hoidollisiin potilasryhmiin
  • Esiintymään mediassa

Kokemusasiantuntijoille maksetaan verollinen palkkio. Kokemusasiantuntija tilataan täyttämällä alla oleva lomake. Annamme mielellämme lisätietoja tilaukseen liittyvissä asioissa, joissa voit ottaa suoraan yhteyttä koordinaattoriin!

Tilaan kokemusasiantuntijan

Minkä tyyppisestä kokemusasiantuntijatehtävästä on kyse?

Oletko aloittamassa kokemusasiantuntijatoimintaa?

Kerromme mielihyvin kokemuksistamme toiminnan tiimoilta ja autamme mahdollisuuksien mukaan toiminnan starttaamisessa. Kuulumme alueellisiin ja valtakunnallisiin kokemusasiantuntijatoimintaa edistäviin verkostoihin.

Yhteystiedot

Koordinaattori
Jenni Verno, 050 358 9844

etunimi.sukunimi@mielen.fi

Mielen Avoin Opisto
Åkerlundinkatu 2 A 3. krs, 33100 Tampere