TYÖPAJAT

Mielen ry Työpajoilla on toimintaa neljässä eri toimipisteessä. Aivan Tampereen ydinkeskustassa sijaitsee kolme toimipistettä, joissa on kaksitoista (12) työosastoa.

Sumeliuksenkadulla sijaitsevat Pakkaamo, Puuosasto, Kierrätys ja pienkonekorjaamo, Rakennusosasto, Puhtaanapito-osasto ja Lounasravintola. Yliopistonkadulla sijaitsevat Lahjatavaraosasto, Ompelimo, Erikoistekniikat ja kudonta sekä Toimistotiimi.

Salhojankadulla puolestaan sijaitsevat Myymälä ja Kahvila Paulikki ja Artteli-talon puhtaanapito-osasto.

Työpajoilla tehdään alihankintatöitä ja valmistetaan tuotteita omaan myyntiin. Kaikilla työosastoillamme on laadukkaat koneet, laitteet ja työvälineet. Työvalmentajamme ovat oman ammattialansa koulutettuja osaajia ja useimmat ovat myös opiskelleet työvalmentajan erikoisammattitutkinnon tai vastaavan tutkinnon.

Työpaja tarjoaakin mahdollisuudet monipuolisiin ja vaihteleviin työtehtäviin, jotka tukevat myös sinun työ- ja opiskeluvalmiuksien sekä ammatillisen osaamisen kehittymistä

Työpajan osastot


Pakkaamo

Pakkaamossa tehdään monipuolisia ja myös vaativia pakkausalan töitä, mm. tuotepakkausta, pienimuotoista kokoonpanoa, lajittelua ja tarroitusta. Pakkaukset valmistetaan useimmiten myynti- ja esittelytarkoituksiin.

Pakkaamon käytössä on mm. kutistekalvokone, kuumasaumauskone ja liimanauhakone.

Puuosasto

Puuosastolla valmistetaan käsityönä laadukkaita puutuotteita, mm. erilaisia ulko- ja sisäkalusteita sekä muita pienkalusteita. Alihankintatöinä teemme myös mm. erilaisia tarkistussahaus- ja pintakäsittelytöitä sekä huonekalujen entisöintiä, ovien ja ikkunoiden huoltomaalauksia, aita- ja sermielementtien valmistusta, lehtisahaustöitä jne.

Puutyöosaston konekantaan kuuluvat mm. järeä tarkkuussirkkeli, oikohöylä, vannesaha, talttapora ja katkaisusirkkeli, reunanauha- ja laikkahiomakone ja puusorveja. Puuosaston kaikki koneet ja laitteet ovat CE-hyväksyttyjä.

Puuosastoon kuuluu myös erillinen maalaamo. Maalaamo sijaitsee erillisessä tilassa, missä on mm. vetoseinä ja erillinen imujärjestelmä.

Kierrätysosasto ja pienkonekorjaamo

Kierrätys ja pienkonekorjaamolla otetaan lahjoituksena vastaan kierrätystavaraa, joka lajitellaan, puretaan ja korjataan uudelleen myyntikuntoon. Tuotteita ovat mm. erilaiset huonekalut, polkupyörät, atk-laitteet, pienkoneet, rakennustarvikkeet jne.

Osastolla myös korjataan ja kunnostetaan erilaisia pienkoneita; polkupyöriä, kodinkoneita, puutarhan työkoneita jne.

Rakennusosasto

Rakennusosasto tarjoaa palvelujaan yrityksille, yhteisöille ja yhdistyksille. Rakennusosasto suorittaa pienimuotoisia remontti- ja muutostöitä, joihin sisältyy mm. maalaustyöt, kalustetyöt, tapetoinnit, väliseinien tekeminen jne.

Puhtaanapito

Puhtaanapidon siistijät tekevät päivittäisiä siivoustöitä Työpajan omissa tiloissa. Teemme myös viikkosiivouksia ja pienimuotoisia siistimisiä ulkopuolisissa siivouskohteissa. Työskentely tapahtuu useimmiten parityöskentelynä.

Ompeluosasto

Ompeluosastolla valmistetaan erilaisia ompelutöitä, mm. kodin sisustus- ja käyttötekstiilejä sekä työvaatteita.  Osastolla tehdään myös yksittäisiä korjaus- ja tilaustöitä.

Muita työmuotoja ovat mm. kaavanleikkuu, kankaanpainanta sekä erilaiset neuletyöt.

Osastolla on asianmukaiset teollisuuskäyttöön tarkoitetut ompelukoneet, saumurit ja prässit.

Erikoistekniikat ja kudonta

Osastolla valmistetaan erilaisia sisustus-, koriste- ja käyttöesineitä sekä kortteja.

Kudonnan lisäksi käytettäviä tekniikoita ovat mm. puupolttokoristelu, neulahuovutus, paperimassatyö, silkkipaino kankaalle, virkkaus- ja neuletyöt ja kankaanpainanta.

Lahjatavaraosasto

Osastolla valmistetaan käsityönä korkealaatuisia leluja sekä käyttö- ja koriste-esineitä.

Keskeisiä työvälineitä ja koneita ovat mm. pyörö-, vanne- ja kuviosaha, oiko- ja tasohöylä ja puusorvi.

Lounasravintola

Lounasravintolassa valmistetaan päivittäin maukasta kotiruokaa. Lounas sisältää lämpimän ruuan lisäksi runsaan salaattipöydän, leivän, juoman ja jälkiruuan.

Myymälä ja kahvila Paulikki

Myymme Työpajalla valmistettuja korkeatasoisia lahja-, sisustus-, koriste- ja käyttöesineitä, jotka on tehty puusta, metallista ja tekstiileistä. Myymälän yhteydessä toimii myös kahvila Paulikki, missä on tarjolla erilaisia kahvilatuotteita.

Kahvila myös tekee tilaustarjoiluita kumppanuustalo Arttelin erilaisiin tilaisuuksiin.

Toimistotiimi

Toimistotiimi hoitaa mm. Työpajojen laskutukseen, markkinointiin, tilastointiin ja tuotantoprosessiin liittyviä työtehtäviä omissa atk-tiloissa.

Sote-paja

Sote-pajassa tutustutaan sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristöön. Kokemusta tai koulutusta alalta ei vaadita, kiinnostus alaan sekä halu työskennellä ihmisten parissa riittävät. Työtoiminta sote-pajassa tapahtuu työpajan ulkopuolella, yhdistyksen asumispalveluyksiköissä ja vanhustyön yksiköissä.

Käytännön työtehtävät ovat avustavia sosiaali- ja terveysalan työtehtäviä, mm. keskusteluseurana toimiminen, ulkoilussa ja ruokailussa avustaminen, asiointi- ja saattamisapuna toimiminen, avustaminen pukemisessa, liikkumisessa ja ruokailussa sekä puhtaanapito- ja kodinhoidolliset työt. Sote-pajajaksoa edeltää työtoiminta työpajamme jollakin toisella pajaosastolla.