Kokemusasiantuntijatoiminta

Kokemusasiantuntija on henkilö, jolla on omakohtaista kokemusta mielenterveyden häiriöistä, riippuvuussairauksista tai muista elämänkriiseistä. Kokemusasiantuntijana voi toimia kokemusasiantuntijakoulutuksen jälkeen.

Kokemusasiantuntijan tietoa tarvitaan kehittämään palveluita asiakkaiden tarpeita paremmin vastaaviksi ja tehokkaammiksi sekä muuttamaan asenteita ja lisäämään ymmärrystä.

Pitkäjänteistä ja vastuullista kokemusasiantuntijatoimintaa

Mielen ry on kokemusasiantuntijuuden edelläkävijöitä Suomessa. Yhdistyksessä on ollut yhtäjaksoista kokemusasiantuntijatoimintaa jo vuodesta 2001. Olemme vastuullinen toimija: kokemusasiantuntijoiden kouluttamisen lisäksi myös välitämme työtehtäviä ja tarjoamme niihin tukea. Teemme monipuolista kehittämis- ja verkostotyötä kokemusasiantuntijuuden edistämiseksi.

Lue lisää kokemusasiantuntijatoiminnan mahdollisuuksista:
Kokemusasiantuntijatoimintamme on tutkitustikin vaikuttavaa!

Sinustako kokemusasiantuntija?

Kokemusasiantuntijaksi voi ryhtyä henkilö, jolla on omakohtaista kokemusta mielenterveyden häiriöistä, riippuvuussairauksista tai muista elämänkriiseistä ja niihin liittyvistä palvelutarpeesta.

Tarjoamme mahdollisuuden kouluttautua kokemusasiantuntijaksi ja välitämme kouluttautuneille asiantuntijoille kokemusasiantuntijatehtäviä. Valtaosa kauttamme välitetyistä työtehtävistä sijoittuu mielenterveys- ja päihdetyön kentälle.

Suuren kysynnän vuoksi koulutamme vain Tampereella tai lähikunnissa (Pirkanmaa) asuvia mielenterveys- ja/tai päihdeongelmista sekä haastavista elämäntilanteista toipuvia henkilöitä.

Koulutus on laajuudeltaan noin 100 t ja kestoltaan 8 kk. Kevätkaudella (helmi-kesä) koulutusiltapäiviä (klo 12-15) on 1p/vko ja syyskaudella (elo-loka) 2p/vko.

Opiskelijavalinnat vuoden 2022 kokemusasiantuntijakoulutukseen on tehty. Kaikille haastattelussa mukana olleille on lähetetty sähköpostia valinnoista 3.12. Lämmin kiitos kaikille hakijoille ja onnea koulutukseen valituille!

Hakuaika vuoden 2023 koulutukseen on elokuu 2022. Hakulomake aukeaa nettisivuillemme 1.8.2022.

Haluatko hyödyntää kokemusasiantuntijan osaamista omassa organisaatiossasi?

Kokemusasiantuntijan voi tilata esimerkiksi:

  • Kouluttajiksi tai luennoijaksi ryhmille ja yhteisöille
  • Asiakkaiden edustajaksi erilaisiin palvelujärjestelmän kehittämistyöryhmiin
  • Keskustelun alustajaksi tai ohjaajaksi matalan kynnyksen ryhmiin
  • Ryhmänohjaajaksi, asiakastapaamisiin tai työpariksi ammattilaiselle erilaisiin tehtäviin
  • Keskustelun ja toivon virittäjäksi hoidollisiin potilasryhmiin
  • Esiintymään mediassa

Kokemusasiantuntijoille maksetaan verollinen palkkio. Kokemusasiantuntija tilataan täyttämällä alla oleva lomake. Annamme mielellämme lisätietoja tilaukseen liittyvissä asioissa, joissa voit ottaa suoraan yhteyttä koordinaattoriimme!

Huom. kesälomiemme vuoksi 24.6. – 3.8. väliselle ajalle toivotut kokemusasiantuntijatilaukset tulee tehdä viimeistään 13.6.2022 mennessä!

Tilaa kokemusasiantuntija

Oletko aloittamassa kokemusasiantuntijatoimintaa?

Kerromme mielellämme kokemuksistamme toiminnan tiimoilta ja autamme mahdollisuuksien mukaan toiminnan starttaamisessa. Kuulumme alueellisiin ja valtakunnallisiin kokemusasiantuntijatoimintaa edistäviin verkostoihin.

Yhteystiedot

Mielen Avoin Opisto
Åkerlundinkatu 2 A 3. krs, 33100 Tampere

Katri Keskinen, koordinaattori •  katri.keskinen@mielen.fi • Puh. 050 303 6098
Jenni Verno, koordinaattori • jenni.verno@mielen.fi • Puh. 050 358 9844